Aquaprop

Bonex Exploration Systems Technology

Kenmerkend voor Bonex scooters is hun bijzonder degelijke ontwerp- en kwaliteitconcept. Dit gecombineerd met mooi en doordacht design maken het tot unieke high-end scooters. Met betere prestaties, maar met een competitieve prijs.

Het unieke Bonex Constructie Concept, motor met management systeem en heel hoogwaardige accu’s dragen bij het onderscheid in bedrijfszekerheid, gebruiksgemak, snelheid, vermogen, reikwijdte, diepte en levensduur, maar vooral ook aan heel erg veel vaarplezier en FUN.

Bonex Scooters zijn gemaakt voor de veeleisende duiker, die vaak gebruik wil maken van zijn scooter en deze ook niet schuwt maximaal te belasten. Onze volgas vaartijden zijn continu vaartijden en vormen de minimale maatstaf die voor de duiker met bijvoorbeeld droogpak en dubbel 12 van belang zijn. Deze vaartijden worden vergroot bij lagere vermogensvraag.

De Bonex scooters zijn onderverdeeld in drie lijnen Universal line- Ecos, de Explorer lijn- Refrence en Discovery end e Preformance lijn – Reference RS en Discovery RS. De Explorer lijn en Preformance lijn zijn tussen elkaar modulair upgradebaar. Zoek je snelheid, diepte, afstand en compactheid . Bij Bonex vindt je de juiste scooter om je duikplannen te realiseren. Het gamma start met de universele compacte krachtpatser Ecos (90min volgas/15kg/ 120M diepte) tot de Discovery (210min volgas/25kg/ 200M diepte) en de RS uitvoeringen met een snelheid van 85M/min.

De scooter moet het zware werk doen. De duiker moet zonder inspanningen zeker bij zijn duikdoel aan- en terugkomen. De techniek van Bonex houdt met veiligheid en bedrijfszekerheid maximaal rekening mee. Enkele features hierin zijn bijvoorbeeld het speciale motormanagement systeem, noodvaarschakelaar, selectie mogelijkheid tussen twee accu’s.

Note: Voor elke duiker is er een passende scooter en als hij er niet is, dan kunnen wij hem maken. We zijn gespecialiseerd in het maken van betrouwbare oplossingen; voor extreme grotduiken, diepe wrakduiken en recordbrekende afstandduiken. Daarnaast speciale uitvoeringen voor politie, brandweer en de militaire varianten voor duikeenheden en special forces.

Alle Bonex scooters zijn te bezichtigen in onze showroom gevestigd in het duikcentrum bij Center Parcs De Kempervennen.
We nemen graag de tijd om ze te laten zien. Bel wel eerst even om een afspraak te maken zodat we je meteen kunnen helpen. Ons telefoonnummer is 040 201 56 19.

Bonex Scooters worden veelvuldig gebruikt tijdens diverse duikactiviteiten

Duiken in meren:
Leer je bekende omgeving opnieuw kennen. Door de grotere actieradius kun je nu meerdere plekken bezoeken tijdens je duik die verder uit elkaar liggen, zonder te peddelen.

Wrakduiken:
Grotere en dieper gelegen wrakken kunnen ook moeiteloos met veel stroming bedoken worden. De Ecos is bijzonder geschikt vanwege zijn kleine formaat en top prestatie's.

Grotduiken:
Bij grotduiken gaat het met name om: handling, actieradius en betrouwbaarheid. Alleen de Bonex onderwater scooters hebben meerdere veiligheidsaspecten. Zo beschikken ze over een noodvaarschakkelaar, welke het uitval risico duidelijk minimaliseert en die de duiker terug brengen zal naar de grot uitgang.

Diepduiken:
De Bonex Scooters kunnen tot een diepte van 200 meter gebruikt worden. Omvangrijke hogedrukkamertesten voor iedere Bonex Scooter waarborgen een zekere inzet op deze extreme dieptes.

Zoeken en bergen:
Het afzoeken van grote gebieden kost minder tijd met een scooter die je ook nog eens snel terugbrengt naar bijvoorbeeld de boot. De Reference of Discovery, uitgerust met een navigatieunit is hiervoor de idelae keus.