Vrijduiken De Kempervennen

Locatie
Center Parcs De Kempervennen
Duikcentrum divecompany.nl
Kempervennendreef 8
5563VB Westerhoven

Centraal telefoonnummer DiveCompany
+31 (0)6 13 31 88 26

Inclusief

  • Koffie, thee, of warme chocomel bij aankomst
  • Flesvulling
  • Gebruik transportkar welke geschikt is voor minstens 3 duikuitrustingen. Deze staat bij de voorpoort waarbij tevens de auto geparkeerd kan worden. De sleutel van de transportkar kun je ophalen bij de voorpoort
  • Gebruik toiletten
  • Gebruik kleedruimtes
  • Gebruik spoelruimtes
  • Gebruik onderwaterfaciliteiten

Vertoon van brevet en logboek verplicht, duikregistratie op Diverooster verplicht

Let op!
Per dag wordt er op de Kempervennen een maximum aantal vrijduikers toegelaten. Dit op de eerste plaats voor

de veiligheid en daarnaast om ervoor te zorgen dat het niet te massaal wordt en dus gezellig blijft.
Inschrijving voor een vrije duikdag, met de zekerheid dat je dan ook kunt duiken, kan uitsluitende via de website. Dat is mogelijk tot 17.00 uur op de dag vóór de door jou gekozen datum.
Deze inschrijving wordt dan ook gezien als definitief.

Voor inschrijvingen aan de balie wordt een toeslag van € 2,50 berekend.

Vrijduiken
Registratie en briefing conform de regels van je eigen duikorganisatie. Minderjarigen mogen alleen duiken onder begeleiding van een volwassene. Invullen Eigen Verklaring Divecompany en duikrooster verplicht.

Duikbevoegdheid
Duiken vindt plaats met een andere Open Water Diver of hoger gebrevetteerde en is altijd op eigen risico.

Duikflessen G3/4
Het is op locatie Kempervennen niet toegestaan om duikflessen met een G3/4 aansluiting te gebruiken of te laten vullen.

Vereiste ervaring
Minimaal 4 duiken in de afgelopen 2 jaar, gemaakt in koud water omstandigheden

Duiktijden
Onbeperkt vrijduiken voor gebrevetteerde duikers van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Veiligheid
Aanwezig: AED, EHBO kist, zuurstofkoffer en reddingsbrancard.

Verhuur
Het is mogelijk om uitrustingstukken of een gehele uitrusting te huren. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opbergkistjes
Voor je kostbaarheden zijn speciale boxen beschikbaar. Deze worden op een veilige plaats bewaard. Desalniettemin, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid bij verlies of diefstal.

Eten/drinken
Warme en gekoelde dranken zijn beschikbaar. Indien gewenst is er na de laatste duik ook een biertje te bestellen.
Ook BBQ en luncharrangementen zijn via de DiveCompany verkrijgbaar. Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het gebruik van eigen BBQ of kooktoestellen is op of nabij het duikcentrum verboden. CenterParcs heeft cafetaria’s, restaurants en in de marketdome is een supermarkt.

Informatie duikplaats
Waarschijnlijk kom je om Big Mama te begroeten, maar een ontmoeting met haar familie en haar jonkies is bijna even leuk. Onze meervallen zijn niet bang van duikers en komen vaak, heel nieuwsgierig erg dichtbij een kijkje nemen. Schrik niet, soms tot 40 cm afstand. Om maximaal van deze ontmoeting te genieten geldt, hoe rustiger je bent, des te rustiger zijn de meervallen. Maar voorzichtigheid blijft ten allen tijden geboden, het zijn wilde dieren van grote omvang dus respect is op zijn plaats.

Het is niet toegestaan om de meervallen aan te raken of te voederen.
Flitslichten van een hoge capaciteit vinden ze niet leuk, en vooral door het opladen van de condensatoren kunnen ze geïrriteerd raken. Vaak geeft het gebruik van een GoPro-camera uitstekende resultaten.
Onze duikplaats heeft echter nog meer te bieden. Meteen vanaf de instapplek kom je op ons 'Scuba Training Parc'. Een supergroot oefenplatform met verschillende diepteniveaus waar je oefeningen kunt doen zonder dat het zicht hierdoor wordt beinvloed. Zwem langs het boomwortelrif en bewonder de snoeken, paling witvis en baars. Onder de drijvende eilanden, overigens de geliefkoosde plek van onze meervallen, zie je vaak grote scholen glasvisjes en bij de rietkragen soms gigantische karpers. De duikplaats is voorzien van diverse duikobjecten en het is zelfs mogelijk om een ijscokar te bezoeken!

Meer activiteiten
Je kunt je groepsuitstapje ook combineren met ander activiteiten zoals Stand Up Paddling (SUP), beachvolleybal, familie paintball, High Adventure of waterskiën. Informeer naar de mogelijkheden.

Prijs
€ 17,50

Exclusief
Entree/parkeergelden Center Parcs. Wij adviseren carpooling.

 

Klik op de afbeelding om de dieptekaart van De Kempervennen te bekijken (PDF)